Nå klarer jeg og pushe mine egne grenser og jeg klarer å ta imot ros. Det klarte jeg ikke før.

Fontenehuset er min andre familie!
Historier

Fontenehuset er min andre familie!

Av Caroline Bjørkevik

I alle år på grunnskolen og videregående har jeg vært utsatt for mobbing, utestengelse og vært mye uten venner. Det var veldig vondt og til slutt ble det nok for meg. For noen år tilbake startet jeg i behandling på poliklinikken på Modum Bad og da fikk jeg diagnosen depresjon i tillegg til andre diagnoser jeg har. Jeg fortsatte i behandling, men det hjalp meg egentlig ikke så mye.

 De tre ukene jeg var innlagt er jeg veldig glad for i dag. Jeg fikk mye hjelp der og de ville at jeg skulle begynne på Fontenehuset

Våren 2015 begynte jeg i behandling på DPS i Hønefoss og fikk bedre hjelp der. Januar 2016 flyttet jeg til Hønefoss for at det skulle bli lettere for meg og komme til behandling, og for å starte et helt nytt liv, men sånn gikk det ikke. April 2016 var jeg så langt nede at jeg ikke klarte å ta vare på meg selv, så da ble jeg akutt innlagt på døgnpsykiatrisk avdeling og der var jeg i tre uker.


Jeg hadde hørt litt om Fontenehuset tidligere av min faste behandler på DPS, men jeg hadde ikke mye lyst til å dra dit. Grunnen til at jeg ikke ville var fordi jeg hadde fått et dårlig inntrykk og tenkte at det ikke var noe for meg da jeg hadde sett hjemmesiden, og Facebook-siden til Fontenehuset.

 Jeg begynte på Fontenehuset i mai 2016 og nå er det september 2017. Jeg kan tenke tilbake på et år med mange meningsfulle dager og masse jeg har lært. Nå klarer jeg og pushe mine egne grenser og jeg klarer å ta imot ros. Det klarte jeg ikke før.

Men det ble to turer til Fontenehuset med ansatt fra døgnpsykiatrisk avdeling. Jeg ble veldig positivt overrasket over hvordan det var og ikke minst hvordan medarbeidere og medlemmer var. Alle var veldig koselige og imøtekommende.Da jeg var hjemme igjen for fullt så hadde jeg en avtale om at jeg skulle komme tilbake på Fontenehuset. Jeg var her noen dager innimellom og etter hvert var jeg her nesten hver eneste dag. Jeg kan ikke huske sist gang livet mitt var så meningsfullt som det er i dag da jeg har dette å komme til de dagene jeg ønsker. Jeg er så takknemlig for å ha blitt kjent med medarbeiderne og medlemmene! Nettverket mitt har også blitt større etter jeg har blitt medlem på Fontenehuset.


 Fontenehuset er min andre familie! November/desember 2016 var jeg så heldig og fikk være med to uker på opplæring på et klubbhus i USA med en medarbeider fra Fontenehuset Hønefoss. Det og få være med på det var helt fantastisk. Det var veldig lærerikt å få være med. Nå er jeg på Fontenehuset hver dag omtrent. Jeg kommer meg opp til normal tid på morgenen og kommer til et meningsfullt sted og arbeidsoppgaver som jeg liker.