Jeg likte virkelig måten jeg ble tatt imot på.

Hva Fontenehuset betyr for meg
Historier

Hva Fontenehuset betyr for meg

Av Lina Torine Buttingsrud

Fontenehuset for meg er som en familie nummer 2. Det hele startet med en veldig mørk periode. Jeg følte meg helt alene, at ingen forsto meg i det hele tatt og rett og slett helt håpløs. Jeg fikk masse hjelp, og jeg kom til slutt i kontakt med en mann ved navn Ola ved DPS. Han var også medlem i Fontenehuset, men hadde klart å komme seg ut i jobb. Han jobbet med å hjelpe andre i samme situasjon som han hadde vært i for en stund tilbake.

Fontenehuset har vært en livredder for meg. Jeg har alltid noen å snakke med når jeg trenger det her, og det å være på huset gir meg glede.

Etter hvert lærte jeg at jeg ikke var den eneste i min situasjon. Jeg avtalte en omvisning på Fontenehuset sammen med Ola. Vi kom inn på huset, hvor jeg ble tatt svært godt imot og ble satt rett inn i arbeidsoppgaver. Jeg likte virkelig måten jeg ble tatt imot på.

Jeg ble etter hvert medlem på Fontenehuset, og nå har jeg vært det siden sommeren 2016.  Vi kan drive med mye tull og fanteri, men også være seriøse. Jeg har allerede masse gode minner fra turer og slikt. For eksempel var vi på Honerud Gård og drev med klatring og løping med strikk bak på ryggen. Når jeg tenker på det får jeg kun positive følelser.

Når jeg skal på huset, så gleder jeg meg til å reise dit. Det er som å besøke sin andre familie. Man kan være både sosial og å jobbe med arbeidsoppgaver. Jeg føler meg til bruk for noe når jeg er på huset. Jeg har også et sted å gå til. Fontenehuset er en trygghet.