15 års jubileum for kanskje det viktigste huset i Ringeriksregionen!

Ida Nicolaysen, Aina Oset

Det er krystallklart at når man når konfirmasjonsalder trenger man mer enn et kvarter til en slik storslått feiring.

Tiden har virkelig flydd avgårde disse årene og vi har nådd den fantastiske alderen på 15 år.

Da Annlaug Nielsen og Lisbet Palerud startet Fontenehuset Hønefoss høsten 2003 så var tanken om å bli 15 år med så mange erfaringer, opplevelser og medlemmer et fjernt ønske. Gjennom disse årene har vi lært mye, vi har lært at det å være et Fontenehus er viktig for lokalsamfunnet. Det å ha et åpent hus gjør at det er lettere for beboerne i Ringerike, Hole og Jevnaker å ha et sted å komme til. Vi krever ingen henvisning og har en atmosfære uten fokus på det syke. Modellen i seg selv er hentet fra USA, men det har vist seg at med noen få justeringer så fungerer den like bra i lille Hønefoss, faktisk i hele verden.

Det er krystallklart at når man når konfirmasjonsalder trenger man mer enn et kvarter til en slik storslått feiring. 

Det er ikke uten stolthet at vi soler oss i glansen av å ha blitt 15 år. Den 10.oktober i år, som er selveste verdensdagen for psykisk helse, så vi vårt snitt til å gi noe tilbake til alle de som har gjort noe for oss i løpet av 15 år.

Etter det som burde ha vært måneder med planlegging og ikke bare «ja det burde vi begynne med», så det endelig ut som vi begynte å få en god oversikt. Maten var nesten helt klar, flott fingermat i flere varianter, kaker og det hele. Huset var blitt ryddet og vasket for besøk, tavlene tørket og «memory lane» var ferdigstilt og hengt opp. Kvelden før kvelden var huset festklart.

Gavebordet som vi hadde undervurdert størrelsen på var fylt til randen. Taler ble det også mange av og en fellesnevner for de alle var hvor viktig Fontenehuset er og hvor bra det er at vi har et slikt tilbud i Hønefoss. Da dagen var over gikk vi rundt i en lykkerus som vi enda lever på. Kanskje til og med frem til vi blir 20år? Timene før det smalt på selveste festdagen var fulle av forventninger og stivpynta mennesker som gledet seg til å ta i mot alle gjestene.