Lykkesmedenes 17 mai sløyfe

Aina Oset

Gir 10% av salgssummen til Fontenehuset Hønefoss.

Lykkesmedene er et lokalt gullsmedverksted som ligger i Storgata 8, midt i sentrum av Hønefoss by. Den drives av Solfrid Honningdal-Bruun og og Bjørn Honningdal-Bruun.

I fjor sommer ble det avduket et relieff i Pottemakerbakken ved Gledeshuset. Når Solfrid så relieffet av det gamle byvåpnet til Hønefoss så dukket det opp en ide om å lage noe ut av dette. Det resulterte i en 17.mai sløyfe i oksidert sølv med relieffet på. 

"Når vi skal produsere noe så lokalt forankret som en 17. mai-sløyfe for Hønefoss, føltes det veldig naturlig og riktig at en andel av det skal gå tilbake til noe som er viktig for mange i lokalsamfunnet. Fontenehuset var et naturlig valg. -Vi er opptatt av psykisk helse. Det er så mange mennesker som har fått hjelp på Fontenehuset, og det er så viktig at man har et slikt sted å komme til, sier Bjørn."     -sitat fra Ringerikes Blad 

 

Vi er stolte og takknemmelige over at Solfrid og Bjørn ønsker å gi oss 10% av salgssummen, det å være en del av noe slikt er noe vi setter stor pris på. 

Ryktene sier at det pr nå er solgt nesten 100 stykker og at de er i gang med å lage flere. Så det kan trygt sies at responsen har vært stor. 

Om vi kan få si det selv så synes vi at dette er en fin måte og bringe det gamle videre på. 

Les mer om dette i Ringerikes Blad på deres hjemmeside eller facebookside.